A tevékenységi körünk Budapest és Pest megye

Veszélyes fák kivágása játszóterek környékén

8 november 2022
 november 8, 2022
veszélyes fák kivágása

A játszóterek környezetében fokozottan kell figyelni a biztonságra. A veszélyes fák kivágását ne halogassa, bízza ránk ezt a munkát!

A legtöbb játszóteret úgy tervezik, hogy azok zöld területek közelébe kerüljenek. A parkokban, kertekben a bokrok és fák, zöld és virágzó növények karéjában és a természetben a játék sokkal egészségesebb. Azonban a növények veszélyforrásként is jelen lehetnek.  A fákat kell a legjobban ellenőrzés alá venni, mert ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a játszóterekre.

A veszélyes fák kivágása kizárólag szakember által elvégzett feladat lehet. A szakemberek felszerelésében megvannak azok az eszközök, amiknek a használatával hatékonyan el lehet végezni a kijelölt fa eltávolítását.

Egy fa több okból is kerülhet olyan állapotba, hogy baleset veszélyessé válik, ennek következtében pedig elkerülhetetlenné válik a kivágása. Egy fa lehet túl öreg, beteg és korhadt, ami miatt az ágai és a törzse is könnyen elroppanhatnak. A viharkárok következtében súlyosan sérült fák is maradhatnak a játszóterek közelében. A fa félig kifordulhat a földből, ketté vághatja egy villám vagy elvesztheti egy vagy több ágát. A kivágást akkor kell számításba venni, ha a fa állapota emberi életeket veszélyeztet.

A játszóterek közelében nem maradhat olyan fa, ami rádőlhet a játszótéri játékokra, az ágak rászakadhatnak a gyerekekre. A veszélyes fák kivágását megelőzi a szakember által végzett felmérés, ezután történik a fa eltávolítása a célnak legjobban megfelelő eszközökkel  és módszerekkel. Alpintechnikával és különböző eszközökkel úgy vágják ki a fát, hogy nyoma sem marad.

Fel kell mérni, hogy milyen nehezítő tényezők akadályozhatják a kivágást. A fa körül található vezetékek, utca bútorok, épületek miatt nem minden eszköz alkalmazható. Az alpintechnika mellett kosaras emelő is használható a kivágáshoz, biztosítva, hogy a fa ne okozzon balesetet a kivágás során se.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szüksége van a szolgáltatásainkra, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.

Telefon:06703891565
E-mail: gavai67@indamail.hu