A tevékenységi körünk Budapest és Pest megye

Mikor van szükség profi favágókra?

3 március 2023
 március 3, 2023
profi favágó

Vannak olyan esetek, amikor nem érdemes küzdeni a problémássá vált fáért, és ilyenkor csak profi favágók segíthetnek. Ha a fának mennie kell, mi jövünk!

Mindannyian tudjuk, hogy nagyvárosi környezetben minden egyes fa nagy értéket képvisel, hiszen elhozzák nekünk a természet egy darabkáját, közben pedig frissebbé varázsolják a levegőt is. Ebből következik, hogy nem szívesen válunk meg tőlük, de ha nincs más út, muszáj megtennünk. Tekintsük át, melyek azok az esetek, amikor az egyetlen jó döntés, hogy profi favágókhoz fordulunk!

  • Abban az esetben, ha egy fa veszélyt jelent a környezetében élők vagy a járókelők testi épségére, nem kérdés, hogy a lehető leghamarabb meg kell szabadulni tőle. A kiszáradt, sérült fák kifejezetten balesetveszélyesek a kertekben és a járdák mentén. Azt viszont fontos tudni, hogy nem feltétlenül kell az egész növényt eltávolítani, ha csak egy-egy ág vált problémássá, azokat kell kezelésbe venni.
  • Szintén meg van pecsételve a fa sorsa akkor, ha az kockázatot jelent az ingatlanra nézve, hiszen ilyenkor súlyos anyagi károk merülhetnek fel. Ennek legjellemzőbb esetei, hogy az ágak leverik a cserepeket vagy az elektromos vezetékek fölé hajolnak. Problémát jelenthet ugyanakkor a túl mélyre nőtt gyökérzet is, ez elsősorban a talaj alatt futó csőhálózatban és a kerti burkolatban okozhat sérüléseket.
  • Ha a fát megtámadta valamilyen fertőző betegség, esetleg rovarok, például termeszek szállták meg, általában kevés rá az esély, hogy meg lehet menteni, de mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt. A profi favágók meg tudják állapítani, hogy lehet-e tenni valamit a fa megmentéséért, vagy jobb, ha megválunk tőle, és nem várjuk meg, ameddig veszélyessé válik a környezetére.

Ha a felsorolt problémák valamelyike áll fenn, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba, és bízza ránk a fa szakszerű, biztonságos eltávolítását! Számíthat ránk akkor is, ha bizonytalannak érzi magát, szívesen adunk tanácsot, hogy adott helyzetben milyen megoldások jöhetnek szóba. A lényeg, hogy ne próbálkozzon meg egyedül a fakivágással, hiszen ezért vagyunk mi. Várjuk megkeresését!

Comments are closed.

Telefon:06703891565
E-mail: gavai67@indamail.hu