A tevékenységi körünk Budapest és Pest megye

Kinek szól a zöld hulladék szállítás szolgáltatásunk?

6 február 2023
 február 6, 2023
zöld hulladék szállítás

Egy kert gondozásánál a zöld hulladék szállítás is hozzátartozik a feladatokhoz. Ez nem az Ön dolga, elég, ha megrendeli tőlünk és már megyünk is.

A hulladék minden háztartásban és ház körül folyamatosan halmozódik, amit össze kell gyűjteni, el kell különíteni és elszállíttatni. A zöld hulladék a kertben, udvaron gyűlik, lehullott falevelek, lemetszett ágak és gallyak, lenyírt fű és mindenféle növényi részek formájában. A háztartási hulladékból a zöld hulladék összesítve megközelítheti a szemét mennyiségének a felét is. Ez nem kevés, amit annál inkább kezelni kell.

Mit tegyen és ne tegyen a zöld hulladékkal?

A zöld hulladék kezelésének környezettudatos módja a komposztálás vagy a gallyak mulcsként való újrahasznosítása. A háztartási hulladékkal tilos összekeverni, ahogyan az elégetéséért is bírság jár. Az égetés következtében hamu és füst keletkezik, ami a környezetre káros, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatlan kezekben, forró nyári napokon nagy a tűzvész kialakulásának a kockázata.

Nem minden növényi rész komposztálható, ugyanis egyes növényi részek, fajták mérgező anyagot tartalmaznak, ami a földbe jutva csak kárt okoz. A kert tulajdonosa elviheti egy erre a célra kihelyezett zöld hulladék gyűjtőbe a kertben gyűjtött növényi maradványokat, de ha erre nincs lehetősége, akkor a legjobban teszi, ha szolgáltatást vesz igénybe.

Egy ilyen szolgáltatással sok fáradtságtól, bosszúságtól tudja megkímélni magát a tulajdonos. A zöld hulladék gyűjtése és elszállítása nekünk nem kihívás, ez a munkánk. A hulladékgyűjtő udvarokban biohulladékként különítik el az oda kerülő növényi hulladékot. A csapatunk tudja, hogy hová kell kerülnie a már hulladékká vált növényeknek és így segíti a környezetvédelmet.

Az elgazosodott, gondozatlan, szemetes kert nemcsak az Ön ingatlanának és telkének válik a szégyenévé, de a környék rendezett külsejét is el tudja rontani. Ne Ön legyen az, akinek a portájára ujjal mutogatnak a szomszédok. Ha nincs ideje kertet ápolni, csak rendelje meg a szükséges szolgáltatásokat és minden évszakban büszke lehet az udvarára, a kertjére!

Comments are closed.

Telefon:06703891565
E-mail: gavai67@indamail.hu